Termeni și Definiții

Fashiongeek – este marcă înregistrată a SC Canal5 SRL, persoană juridică de naționalitate română, cu sediul social în București str Meseriașilor nr.1, sector 6, cu număr de înregistrare la registrul comerțului J40/28653/92 si cod unic de înregistrare 3803756.

Vânzător – SC Canal5 SRL, persoană juridică de naționalitate română, cu sediul social în București str Meseriașilor nr.1, sector 6, cu număr de înregistrare la registrul comerțului J40/28653/92 si cod unic de înregistrare 3803756.

Cumpărător – poate fi orice persoană fizică cu vârsta peste 16 ani care efectuează o comandă în site.

Client – poate fi orice persoană fizică cu vârsta peste 16 ani care are cont în site, a efectuat o comandă în site sau dorește să efectueze o comandă cu sau fără cont în site.

Utilizator – orice persoană fizică cu vârsta peste 16 ani care are un cont în site și care și-a dat acordul cu privire la clauzele specifice din termeni și condiții.

Cont – partea din site accesată printr-o adresă de email și o parolă, prin intermediul căreia se poate transmite o comandă și care conține informații despre cumpărător/client și istoricul comenzilor acestuia precum și datele de livrare și de contact ale clientului /cumpărătorului. Utilizatorul este responsabil că datele introduse sunt complete, corecte și actualizate.

Favorite – secțiunea care permite clientului/ utilizatorului să își creeze o lista de bunuri pe care dorește să le urmărească/ achiziționeze prin intermediul site-ului.

Site-ul – este magazinul online gazduit la adresa fashiongeek.ro 

Comanda – un document electronic prin care cumpărătorul transmite vânzătorului intenția de a achizitiona bunuri și servicii pe site, transmis prin intermediul site-ului 

Produse și servicii – orice produs sau serviciu listat pe site pentru a fi achizitionate prin site prin intermediul unei comenzi.

Coșul meu –  secțiune din site care permite cumparatorului/utilizatorului sa adauge bunuri sau servicii pe care dorește sa le achizitioneze.

Specificații –  toate descrierile bunurilor și serviciilor așa cum sunt precizate în descrierea acestora

Politica de vânzare 

Accesul pentru efectuarea unei comenzi ii este permis oricărui client.

Pentru motive justificate site-ul fashiongeek.ro  isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul sau de a anula comanda clientului/cumparatorului in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii, clientului/cumparatorului pe site, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel site-ul fashiongeek.ro si societatea Canal5 srl.

Comunicarea cu vânzătorul se poate realiza prin interactiune directa la unul din magainele noastre, sau telefonic in timpul orelor de program de luni pana vineri de la 10:00 la 18:00.

In cazul unui volum de comenzi neobisnuit de mare fashiongeek.ro isi rezerva dreptul de a trimite comenzile într-un timp mai indelungat si in masura stocurilor disponibile.

 In cazul platilor online Vanzatorul nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Cumparator, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai Cumparatorul.

In cazul in care clientul doreste returnarea produselor i se restituie contravaloarea produselor respective strict, alte taxe de transport si manipulare nu sunt returnabile.

Clientul suporta transpotul pentru retur in cazul produselor fara defect. 

Atenție: urmatoarele produse: Piercing, flash , expander, produse personalizate cu imaginea clientului, masti,  nu sunt returnabile.

Dreptul la proprietate intelectuala

Continutul, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice,  text sau continut multimedia prezentate pe site sunt proprietate a Canal5 srl.

Comanda

Clientul/Cumparatorul poate efectua comenzi pe site prin adaugarea bunurilor sau serviciilor in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza comanda prin modalitatile indicate in formular, completand datele de contact, modalitatea de livrare si modalitatea de plata.

Odata adaugat in cosul de cumparaturi un bun sau serviciu este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru acesta. 

Adaugarea unui bun sau serviciu in cosul de cumparaturi fara finalizarea comenzii nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a unui bun sau serviciu.

Prin plasarea unei comenzi cumparatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare,  sunt complete, corecte si valabile la data plasarii comenzii.

Prin finalizarea comenzii, cumparatorul consimte ca vanzatorul poate sa il contacteze prin orice mijloc disponibil/agreat de vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea cumparatorului.

Vanzatorul poate anula comanda efectuata de client/cumparator,in urma unei notificari adresate cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata pretinde celeilalte daune/interese.

Comanda este considerata anulata in cazul in care datele furnizate de client sunt incomplete sau incorecte.

Cumparatorul are dreptul sa returneze un bun in termen de 14 zile de la ziua in care cumparatorul a  intrat in posesia bunului, fara a invoca motive pentru anulare, returnare, fara a suporta alte costuri decat cele de livrare.

Contravaloarea produselor va fi achitata prin virament bancar, prin emitere de voucher electronic sau in numerar in unul din magazinele Fashiongeek.

Vanzatorul va putea rambursa suma la primirea bunurilor vândute.

Livrarea bunurilor

Este necesară o comanda minima de 30lei pentru a putea finaliza comanda.

Comanda inregistrata va fi livrata prin curierat rapid urmand a fi perceputa si o taxa de livrare stabilita de firma de curierat la momentul plasarii comenzii.

Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a bunurilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.

Vanzatorul va efectua livrarea bunurilor si serviciilor numai pe teritoriul Romaniei.

Răspundere

Prin crearea si utilizarea Contului, Clientul/cumparatorul/utilizatorul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de cont(parola si userul) si pentru gestionarea accesarii contului si, in masura permisa de legislatia in vigoare, este responsabil de activitatea derulata prin intermediul contului său.

Prin crearea sau utilizarea contului si/sau plasarea comenzilor, clientul/utilizatorul/cumparatorul accepta in mod expres si fara echivoc Termenii si Conditiile site-ului in ultima versiune actualizata si comunicata in cadrul site-ului.

Prelucrarea datelor cu caracter personal

Datele colectate de site-ul fashiongeek.ro sunt cele furnizate de client cum ar fi: adresa de email, nume de utilizator, produs dorit, adresa de livrare si modalitate de contact. 

Aceste date sunt pastrate in vederea livrarii si a verificarii istoricului comenzilor, solutionarea anularii comenzilor, returnarea comenzilor, rambursarea contravalorii, asigurarea serviciilor de suport cu privire la comenzile dumneavoastra.

Transmitem aceste date furnizorilor de curierat.

Forta majora

 Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca neexecutarea la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial, este datorata unui eveniment de forta majora.